Show simple item record

dc.contributor.authorHulzebos EM
dc.contributor.authorBreemen EM van
dc.contributor.authorDis WA van
dc.contributor.authorGestel CAM van
dc.contributor.authorHerbold HA
dc.date.accessioned2012-12-12T19:06:15Z
dc.date.available2012-12-12T19:06:15Z
dc.date.issued1988-10-31
dc.identifier718710001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/259805
dc.description.abstractIn het kader van de Wet Milieugevaarlijke Stoffen is een onderzoeksprogramma opgesteld genaamd Fytotox. Hierin worden de ecotoxicologische effecten van prioritaire stoffen op planten onderzocht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door TNO en RIVM ; elk instituut test 40 stoffen. In dit rapport worden de effecten op de groei van sla beschreven voor de eerste 11 door het RIVM geteste stoffen. De toetsen zijn uitgevoerd in grond en in voedingsoplossing. De toetsmethode wordt bediscussieerd en er wordt een voorstel gedaan voor de klassering van de fytotoxiciteit van stoffen in grond en in voedingsoplossing. Op grond van deze klassering, gebaseerd op optimale groei, zijn in voedingsoplossing pentachloorfenol en de geteste dichloorfenolen zeer giftig; 3-monochloorfenol en rhodamine zijn giftig ; 2-monochloorfenol en 2,4-dichlooraniline zijn matig giftig. Op basis van deze classificatie valt de toxiciteit in grond lager uit dan in voedingsoplossing ; pentachloorfenol is giftig ; de mono- di- en tri-chloorfenolen, rhodamine, 2,4-dichlooraniline en aceetanilide zijn matig giftig ; beta-naftol is weinig giftig.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipDGM/SR
dc.format.extent29 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 718710001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/718710001.html
dc.subjecttoxiciteitnl
dc.subjectorganische-verbindingennl
dc.subjectec50nl
dc.subjectplantennl
dc.titleDe toxiciteit van een aantal prioritaire stoffen voor sla. Interimrapportage van het RIVM-aandeel in het project Fytotoxiciteit 2nl
dc.title.alternativeToxicity of a number of priority pollutants for lettuceen
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T19:06:16Z
html.description.abstractIn het kader van de Wet Milieugevaarlijke Stoffen is een onderzoeksprogramma opgesteld genaamd Fytotox. Hierin worden de ecotoxicologische effecten van prioritaire stoffen op planten onderzocht. Het onderzoek wordt uitgevoerd door TNO en RIVM ; elk instituut test 40 stoffen. In dit rapport worden de effecten op de groei van sla beschreven voor de eerste 11 door het RIVM geteste stoffen. De toetsen zijn uitgevoerd in grond en in voedingsoplossing. De toetsmethode wordt bediscussieerd en er wordt een voorstel gedaan voor de klassering van de fytotoxiciteit van stoffen in grond en in voedingsoplossing. Op grond van deze klassering, gebaseerd op optimale groei, zijn in voedingsoplossing pentachloorfenol en de geteste dichloorfenolen zeer giftig; 3-monochloorfenol en rhodamine zijn giftig ; 2-monochloorfenol en 2,4-dichlooraniline zijn matig giftig. Op basis van deze classificatie valt de toxiciteit in grond lager uit dan in voedingsoplossing ; pentachloorfenol is giftig ; de mono- di- en tri-chloorfenolen, rhodamine, 2,4-dichlooraniline en aceetanilide zijn matig giftig ; beta-naftol is weinig giftig.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record