Show simple item record

dc.contributor.authorVoogd
dc.contributor.authorC.E.
dc.contributor.authorKlingeren
dc.contributor.authorB.van
dc.date.accessioned2012-12-12T17:22:34Z
dc.date.available2012-12-12T17:22:34Z
dc.date.issued1985-01-18
dc.identifier842155001
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/258641
dc.description.abstractOp verzoek van Ned. autoriteiten op het gebied van de gezondheidszorg (HIL) is het gebruik van natamycine als schimmelwerend middel op kaas nogmaals geevalueerd. Zowel uit oude als recente gegevens in de literatuur kan worden geconcludeerd dat bovengenoemde toepassing van natamycine bij kaasbereiding geen gevolgen heeft t.a.v. mogelijke schade voor de gezondheid, veroorzaakt door microben. De belangrijkste overwegingen voor deze conclusie zijn: - De ontwikkeling van resistentie van fungi voor natamycine en andere polyeen- antibiotica zoals nystatine en amfotericine B is zelden waargenomen, bij verscheidene, waaronder ook therapeutische toepassingen. - Gekruiste resistentie tussen de polyeeantibiotica is niet volledig. - Overdraagbare poyleenresistentie is nooit waargenomen. - Polyeenresistente mutanten hebben een verminderde groeisnelheid en een verminderde pathogeniteit. - Fungi geisoleerd op kaas zijn voor de mens niet pathogeen. Lage concentraties van residuen van natamycine kunnen alleen op de korst worden verwacht.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipHIL
dc.format.extent0 p
dc.language.isoen
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 842155001
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/842155001.html
dc.subjectpimaricinenl
dc.subjectamfotericine bnl
dc.subjectnystatinenl
dc.subjectvgz;nl
dc.titleFungal resistance to polyene antibiotics with regard to the use of natamycin as a preservative on cheeseen
dc.title.alternativeResistentie van fungi voor polyeen antibiotica met betrekking tot het gebruik van natamycine als conserveermiddel op kaasnl
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T17:22:34Z
html.description.abstractOp verzoek van Ned. autoriteiten op het gebied van de gezondheidszorg (HIL) is het gebruik van natamycine als schimmelwerend middel op kaas nogmaals geevalueerd. Zowel uit oude als recente gegevens in de literatuur kan worden geconcludeerd dat bovengenoemde toepassing van natamycine bij kaasbereiding geen gevolgen heeft t.a.v. mogelijke schade voor de gezondheid, veroorzaakt door microben. De belangrijkste overwegingen voor deze conclusie zijn: - De ontwikkeling van resistentie van fungi voor natamycine en andere polyeen- antibiotica zoals nystatine en amfotericine B is zelden waargenomen, bij verscheidene, waaronder ook therapeutische toepassingen. - Gekruiste resistentie tussen de polyeeantibiotica is niet volledig. - Overdraagbare poyleenresistentie is nooit waargenomen. - Polyeenresistente mutanten hebben een verminderde groeisnelheid en een verminderde pathogeniteit. - Fungi geisoleerd op kaas zijn voor de mens niet pathogeen. Lage concentraties van residuen van natamycine kunnen alleen op de korst worden verwacht.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record