Show simple item record

dc.contributor.authorCleven
dc.contributor.authorR.F.M.J.
dc.date.accessioned2012-12-12T12:04:38Z
dc.date.available2012-12-12T12:04:38Z
dc.date.issued1985-12-31
dc.identifier217702007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10029/255507
dc.description.abstractDe vorming van waterstofperoxide uit ozon en water in de atmosfeer speelt vermoedelijk een belangrijke rol in de "zure regen" problematiek. Omdat het gewenst is om waterstofperoxide opgelost in water, in het concentratiegebied 10-7 - 10-4 mol/l snel en betrouwbaar te kunnen bepalen, is een literatuuronderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden die elektrochemische methoden bieden. Uit een kritische beschouwing van relevente publikaties wordt geconcludeerd dat tenminste twee beschreven methoden aan alle te stellen eisen lijken te voldoen: een kaliumpermanganaat-titratie met potentiometrische eindpuntsbepaling, en een reverse-pulse-polarografische bepaling van de diffusiestroom van een produkt uit de elektrochemische reduktie van waterstofperoxide. De eisen betreffen de snelheid en nauwkeurigheid van de bepaling, alsmede de onderste analyse grens.
dc.description.abstractAbstract not available
dc.description.sponsorshipRIVM
dc.format.extent0 p
dc.language.isonl
dc.relation.ispartofRIVM Rapport 217702007
dc.relation.urlhttp://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/217702007.html
dc.subjectvoltammetrienl
dc.subjectpolarografienl
dc.subjectpotentiometrie;nl
dc.titleLiteratuuronderzoek naar elektrochemische methoden voor de bepaling van waterstofperoxide opgelost in waternl
dc.title.alternativeLiterature research on electrochemical methods to determine of hydrogen peroxide dissolved in wateren
dc.typeReport
dc.date.updated2012-12-12T12:04:39Z
html.description.abstractDe vorming van waterstofperoxide uit ozon en water in de atmosfeer speelt vermoedelijk een belangrijke rol in de "zure regen" problematiek. Omdat het gewenst is om waterstofperoxide opgelost in water, in het concentratiegebied 10-7 - 10-4 mol/l snel en betrouwbaar te kunnen bepalen, is een literatuuronderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden die elektrochemische methoden bieden. Uit een kritische beschouwing van relevente publikaties wordt geconcludeerd dat tenminste twee beschreven methoden aan alle te stellen eisen lijken te voldoen: een kaliumpermanganaat-titratie met potentiometrische eindpuntsbepaling, en een reverse-pulse-polarografische bepaling van de diffusiestroom van een produkt uit de elektrochemische reduktie van waterstofperoxide. De eisen betreffen de snelheid en nauwkeurigheid van de bepaling, alsmede de onderste analyse grens.
html.description.abstractAbstract not available


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record